Hаскоро към двигателната гама на десетото поколение на Honda Civic

...
 Hаскоро към двигателната гама на десетото поколение на Honda Civic
Коментари Харесай

Honda Civic тръгна с уникален турбодизелов двигател

 Hаскоро към двигателната гама на десетото потомство на Honda Civic се причисли усъвършенстваният дизелов елемент 1.6 i-DTEC с оптималната мощ 120 к.с. при 4000 об/мин. В комбиниране с 6-степенната механична скоростна кутия, новият дизелов мотор форсира Civic от 0 до 100 км/ч за 9,8 секунди, а комбинираният разход на гориво е едвам 3,5 л/100 км, подобаващ на едвам 93 г/км излъчвания на СО2. Като алтернатива за дизеловия Civic от есента ще се предлага и новата 9-степенна автоматизирана трансмисия.
Инженерите на Honda внесоха редица обилни усъвършенствания в мотора и в ауспуховата система. Новият мотор е с работен размер от 1597 куб.см и предлага оптимално добра композиция от високи динамични индикатори, ниски равнища на отработените газове и спестовност на гориво. Промените в 1,6-литровия турбодизел включват понижаване на триенето в цилиндрите, с цел да се обезпечи по-плавното придвижване на буталата. В мотора е употребена настоящата надеждна система на Bosch за впръскване на горивото, както и турбокомпресор. Осигурена е рециркулация на отработените газове под ниско налягане, както и отвор в цилиндровата глава, гарантиращ огромен входящ въздушен поток със завихряне. Намалена е масата на обособените съставни елементи на мотора. За да се усили структурната издръжливост на цилиндровия блок, са добавени ковани ребра, което води и до понижаване на шума и вибрациите.

Двигателят 1.6 i-DTEC е оборудван и с новата система за усвояване на азотни окиси с по-големи катализатори, съдържащи повече благородни метали като сребро, платина и неодим. Специален датчик за сажди точно открива по кое време е належащ цикълът за регенерация, увеличавайки по този метод дълготрайността на изпускателната система. Първите създадени бройки от новия мотор към този момент минаха формалните проби според новите международни стандарти за разход на гориво и нездравословни излъчвания, които влизат в действие от тази година. Докато данните от нормалните европейски проби се основават на научен шофьорски профил, новите стандарти са създадени според настоящи данни от шофиране в разнообразни точки от света. По този метод пробата дава допустимо най-реални резултати.

На пътя дизеловата Honda Civic с 1,6-литровия турбодизелов елемент с мощ 120 к.с. е доста приятна за шофиране, като с помощта на въртящия миг от 300 Нм при 2000 об/мин, тягата е изцяло задоволителна както за пъргаво тръгване, по този начин и за динамично изпреварване. Двигателят притегля със своята разтегливост, като е кадърен бързо да форсира Civic от място и да доближи до скорост 100 км/ч за по-малко от 10 секунди. При умерено шофиране на междуселищен път разходът на гориво е под 4 л/100 км, а в града не надвишава 5 л/100 км. Механичната 6-степенна скоростна кутия радва с прецизното превключване и късия ход на лоста.

Новият дизелов мотор 1.6 i-DTEC се създаван в завода на Honda в Суиндън, Англия и се предлага както за хечбека, по този начин и за седана. Дизеловият Civic хечбек коства 39 990 лв. с Данък добавена стойност в най-ниското равнище на съоръжение S, което включва системата за сигурност Honda Sensing и множеството от най-необходимите улеснения за пътешестване.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР